Google Meet, Google tarafından geliştirilen bir video iletişim hizmetidir. Google Hangouts’un yerini alan iki uygulamadan biri, diğeri Google Sohbet. Google, Ekim 2019’da Google Hangouts’u kullanımdan kaldırmaya başlamayı planladı.

Tarih
Şubat 2017’de yalnızca bir davetiyeyi ve sessizce bir iOS uygulamasını piyasaya sürdükten sonra Google, Mart 2017’de Meet’ı resmen başlattı. [4] Hizmet, Hangouts’un kurumsal dostu bir sürümü olarak açıklanan en fazla 30 katılımcı için video konferans uygulaması olarak tanıtıldı. Lansman sırasında bir web uygulaması, bir Android uygulaması ve bir iOS uygulaması içeriyordu. G Suite kullanıcıları için özellikler:

G Suite Basic kullanıcıları için arama başına 100 üyeye, G Suite Business kullanıcıları için 150’ye kadar ve G Suite Enterprise kullanıcıları için 250’ye kadar
Web’den veya Android veya iOS uygulaması aracılığıyla toplantılara katılabilme
Dışarıdan arama numarası ile toplantılara çağrı yapabilme
G Suite Enterprise sürümü kullanıcıları için şifre korumalı içeri arama numaraları
Tek tıklamayla toplantı aramaları için Google Takvim ile entegrasyon
Belgeleri, e-tabloları veya sunuları sunmak için ekran paylaşımı
Tüm kullanıcılar arasında şifreli çağrılar
Konuşma tanımaya dayalı gerçek zamanlı kapalı altyazı
Ücretsiz kullanıcıların bazı sınırlamaları vardır:
Toplantılar (Eylül 2020’den sonra) 60 dakika ile sınırlıdır.
Tüm katılımcıların bir Google hesabı olmalıdır.

Google Meet, orijinal Hangouts uygulamasını yükseltmek için yukarıdaki özellikleri sunarken, katılımcıları görüntüleme ve aynı anda sohbet etme gibi bazı standart Hangouts özellikleri kullanımdan kaldırıldı. Bir seferde izin verilen video yayınlarının sayısı da 8’e düşürüldü (“fayans” düzeninde en fazla 4 yayın gösterilebilir) ve mikrofonlarını en son kullanan katılımcılara öncelik verildi. Ek olarak, sohbet kutusu gibi özellikler, ikincisinin sığması için yeniden boyutlandırılmak yerine video yayınlarını kaplayacak şekilde değiştirildi.

Serbest erişim
Google, Mart 2020’deki COVID-19 krizine yanıt olarak, Meet’un G Suite veya G Suite for Education kullanan herkese kurumsal hesap gerektiren gelişmiş özelliklerini sunmaya başladı. Meet kullanımı, 2020 Ocak ve Nisan arasında 30 kat arttı ve günde 100 milyon kullanıcı Meet’a erişti ve Nisan 2020’nin son haftası itibariyle Zoom için günlük 200 milyon kullanımla karşılaştırıldığında.

Mayıs 2020’ye kadar, bir G Suite hesabının bir Meet video konferansı başlatması ve barındırması gerekiyordu, ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle video konferansı talebinin artmasıyla Google, Meet’a tüketici hesap sahipleri için de ücretsiz erişim sağladı. Duyurunun ardından Google’ın Ürün Yönetimi Direktörü, tüketicilerin Hangouts üzerinden Meet’ı kullanmasını önerdi.

Ücretsiz Toplantı çağrıları, G Suite kullanıcıları için 250 arayan sınırı ve Hangouts için 25 katılımcı sınırı ile karşılaştırıldığında yalnızca tek bir toplantı sahibi ve 100 katılımcıya kadar olabilir. Meet ile yapılan iş aramalarından farklı olarak, tüketici aramaları kaydedilmez ve saklanmaz ve şirket, Meet’ın tüketici verilerinin reklam hedeflemesi için kullanılmayacağını belirtir. Çağrı verilerinin, Meet’un gizlilik politikasının bir analizine dayanarak reklam amaçlı kullanılmadığı bildirilirken, Google, çağrı süresi, katılan ve katılımcıların IP adresleri hakkında veri toplama hakkını saklı tutar.
Kullanıcıların, çağrıları başlatmak için bir Google hesabına ihtiyacı vardır ve G Suite kullanıcıları gibi, Google hesabı olan herkes Gmail’den bir Meet çağrısı başlatabilir. Ücretsiz görüşme çağrılarının zaman sınırı yoktur, ancak Eylül 2020’den itibaren 60 dakika ile sınırlı olacaktır. Güvenlik nedeniyle, toplantı sahipleri giriş sırasında girişi reddedebilir ve kullanıcıları kaldırabilir. Nisan 2020’den itibaren Google, gürültü önleyici bir ses filtresi ve düşük ışık modu sunmayı planlıyor.

Google Meet, video, ses ve veri kod dönüştürme için özel protokoller kullanır. Ancak Google, Google Meet ve SIP / H.323 tabanlı konferans ekipmanı ve yazılımı arasında birlikte çalışabilirlik sağlamak için Pexip şirketi ile ortaklık kurmuştur.