Şans Ayağıma Gelince

Kuşaklardır aynı dükkanda ayakkabı tamirciliği yapan Simkin ailesinin son temsilcisi Max (Adam Sandler), tekdüze bir hayat sürmektedir. Bir gün dükkanda karşısına çıkan bir dede mirası, ona müşterilerinin yerine geçebilme şansı verince bu tekdüzelik sona erecektir.

Cobbler, Tom McCarthy tarafından yönetilen ve McCarthy tarafından Paul Sado ile birlikte yazılan 2014 Amerikan Sihirli Gerçekçilik Komedi-Drama filmi. Filmde Adam Sandler, Cliff “Yöntem Man” Smith, Ellen Barkin, Melonie Diaz, Dan Stevens ve Steve Buscemi. 2014 Toronto Uluslararası Film Festivali’nde Özel Sunumlar bölümünde gösterildi. Film 13 Mart 2015’te Image Entertainment tarafından yayınlandı. Film eleştirmenler tarafından pancar edildi ve bir gişe bombasıydı.

1903’te New York’un Aşağı Doğu Yakası’nda, bir grup Yahudi adam bir mahalle sorununu tartışmak için bir ayakkabıcı dükkanında bir araya geliyor. Gergerman işlerini tehdit ediyor, onları ve ailelerini taciz ediyor. Bir çift Gergerman’ın ayakkabısını ayakkabıcıya, Pinchas Simkin’e teslim ederek, onları dükkan bodrumuna götürür ve ayakkabılarda özel bir dikiş makinesi kullanır. Küçük oğlu Herschel girer ve makinenin ne kadar önemli olduğunu açıklar.

Günümüzde, Pinchas’ın büyük torunu Max Simkin Cobbler. Jimmy yandaki berber dükkanı işletiyor. Aşağı Doğu Yakası’ndaki genç bir kadın olan Carmen Herrera, büyük kompleksler inşa etmek için mahallenin kısımlarını yıkan büyük geliştiricilere karşı savaşıyor. Max dükkan hakkında hiç umursamıyor gibi görünüyor. Hızlı annesi Sarah ile evde yaşıyor ve Max’in babasını tekrar görebilmelerini istiyor.

Yerel haydut Leon Ludlow, ayakkabılarını yeniden delmek için dükkana getiriyor. Max’in mevcut dikiş makinesi başarısız olur, bu yüzden eskisini kullanır. Ludlow’un ayakkabı boyutunu kontrol ediyor; 10 1/2, onunla aynı. Max ayakkabıları dener ve Ludlow’a dönüşür. Makineyi diğer ayakkabılarda kullanıyor ve onunla neler yapabileceğini fark ediyor.

Max, başka biri olarak yaşayan, Chinatown’a Çinli bir adam olarak gitmek, bir restorana gidip diğeri olarak ayrılmak, ödeme yapmamak. Taryn İngiliz erkek arkadaşı Emiliano’nun ayakkabılarını getiriyor ve Max onları kullanıyor. Emiliano olarak, güzel kadınlar tarafından fark edilen bir bara gider. Birisi ona yaklaşır, bir zamanlar bir erkekle birlikte ayrıldığını gördüğünü belirterek. Emiliano olarak evine giderken Taryn’in duş aldığını bulur ve onu ona katılmaya davet eder. Hevesle soyunmaya başlar, sonra bir ayakkabı çıkarırsa, artık Emiliano olmayacağını fark eder, bu yüzden ayrılır. Max, babası Abraham’ın ayakkabılarını kullanarak annesini mutlu etmeye karar verir. İbrahim olarak Sarah ile akşam yemeği yemek bir gece daha mutluluk verir.

Ertesi sabah Sarah öldü, bu yüzden o ve ailesi Shiva’ya hafta boyunca oturuyorlar. İşe döndüğünde, Ludlow ayakkabılarını geri istiyor ya da Max’i öldürecek. Kendini gizlemek için birkaç çift ayakkabı kullanan Max, Ludlow’u dairesine takip eder ve Ludlow’un rota boyunca zorlu işletmelere tanık olur. Ludlow olarak gizlenen Max, Ludlow’un Ludlow’un kız arkadaşı Macy tarafından Ludlow’un istismarına sahip olan ve çantalarını ayrılmak için paketleyen Ludlow’un dairesine girmesine izin verilir. Max, Ludlow’un saat koleksiyonunu arar ve bir silah önbellek bulur. Gerçek Ludlow geri döner ve Max onu Tasers’a ve bağlayana kadar Max’i (hala Ludlow’un ayakkabılarında) boğmaya başlar. Hala Ludlow olarak gizlenmiş olan Max, Ludlow’un iki ortaklığıyla bir erkeğin işkence gördüğü yere gider. Esir’i öldürmek üzere olan Max, tavukları çağırır. Daha sonra, kiracı almak için nakit dolu bir zarf veren gecekondu Lord Elaine Greenawalt ile tanışırlar.

Max, Ludlow’un birisinin stilettolarını giyen dairesine geri döner, ancak Ludlow kendini kısıtlamalarından kurtardı. Ludlow pusuya düşürülür ve Max’i öldürmeye çalışır, ancak sürtünme sırasında stilettolarla bıçaklanır ve öldürülür. Max, öldürmeyi bildirmek için doğrudan polise gider, ancak daireye gittiklerinde tüm kanıtlar gitti. Ayakkabı tamir atölyesine dönen Max, stilettoların gizemli bir şekilde dükkan tezgahına geri döndüğünü, ayakkabı çantası ve nakit zarfıyla birlikte döndüğünü buluyor. Jimmy, Max’e son garip davranışı hakkında yüzleşir ve Max’e Sırrını söylerken, babasının kaybolmadan önce aynı şeyi yaptığını söyler.

Max, Carmen ile Bay Solomon’u ziyaret etmek için gidiyor, Greenawalt’ın tehdit ettiği adam. Tehditlere rağmen, Bay Solomon onlarca yıldır orada yaşadığı ve kızını orada yetiştirdiği için ayrılmayı reddediyor. Max, Solomon’un evini korumasına izin verirken binlerce greenawalt için bir arsa tasarlar. Greenawalt kandırıldığını fark ettiğinde, Solomon’a gider ve onu öldürmek ve kızını öldürmekle tehdit eder. Max, bunların yerel haberler tarafından kameraya kaydedilmesini sağladı ve Greenawalt tutuklandı.

Max’in hayatı normale dönmeye başlar. Carmen dükkana gider ve onu yemeğe davet eder. Ludlow’u taklit ederek, Macy’ye özür dileyerek saatleri verir. Ayrılırken, kurtardığı adam tarafından yönetilen bir grup adam tarafından kaçırılır. Arabaları vurulduğunda gitmek üzereler.

Max, Jimmy’nin berber dükkanında uyanır ve Jimmy’nin bir vücuttan diğerine geçiş konusunda yardım ettiğini söylediği biraz su ve turşu sunulur. Max bunu nasıl bildiğini sorar, Jimmy ayakkabılarını çıkarır ve aslında babası İbrahim olduğunu ortaya çıkarır. Gerçek Jimmy C’de Aribbean. Hem sevimli hem de öfkeli Max babasına sarılır, sonra yıllar içinde topladığı büyük bir ayakkabı koleksiyonu gösterilir. İbrahim daha sonra Max’i şehir üzerinden limuzin içinde alır ve ona dikiş makinesinin ailelerine nasıl geldiğinin hikayesini anlatır.