ileti Yönetim Sistemi kuruldu ve Vatandaşların kullanımına hazır.

  1. e-devlet kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz,
  2. adınıza kayıtlı telefon numaralarını doğrulama kodu ile ekleyip, ileti yönetimini yapabilirsiniz,
  3. telefon numaranızın kayıtlı olduğu kurumlar listesini  göreceksiniz, karşısında Onay veya RED kelimelerini göreceksiniz bu hangi kurumun ne yetkisi olduğunu gösteriyor.
  4. kurum üzerine tıkladığınız zaman, “aç” “kapat” butanları ile o kurumun SMS gönderme veya Sizi arama yetkisini açıp kapatabilirsiniz.
  5. burdan Red veya Onay verdiğinizde 3-5 iş günü içinde Onayınız veya Red işleminiz resmileşiyor ve artık o kurum sizi arasa veya mesaj gönderse dahi izinsiz yapmış oluyor sizede şikayet hakkı tanıyor…

Kullandığınız aktif telefon numarasının kayıtlı olduğu kurumlara verdiğiniz SMS veya Arama yetkileri…
en azından bir parça rahat eder azaltırsını, spam işini engellemek sıfıra düşürmek mümkün değil ama iyi hissettiriyor…

Nedir bu ileti yönetim sistemi?

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe alınan Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik’e uygun olarak; Hizmet Sağlayıcılar’ın arama, mesaj ve e-posta gibi farklı tipte ileti izinlerini saklayıp yönetebilecekleri, alıcıların verdikleri izinleri görüntüleyip kaldırabilecekleri, izinsiz gönderimleri şikâyet edebilecekleri, kamunun ise ileti şikâyetlerini ve şikâyete konu iznin durumunu görüntüleyebilecekleri, web sitesi ve mobil uygulama üzerinden hizmet verecek, tüm izinleri zaman damgasıyla kayıt altına alıp güvenli biçimde saklayacak ulusal veri tabanı sistemidir.
Detaylı bilgi için Nedir? sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İYS Giriş sayfası:  https://vatandas.iys.org.tr/

İYS Sık Sorulan Sorular : https://iys.org.tr/iys/sss

İYS Hakkında : https://iys.org.tr/iys/hakkimizda